HOLLANDSCH WELVAREN – ZEILARRANGEMENTEN

 ‘Van Zuiderzeeballade tot aan Palingsound’

Deze dag op het water staat geheel in het teken van weleer. Toen zoet nog zout was, de vissers van de Zuiderzeedorpjes de zee trotseerden en de Verenigde Oost-Indische Compagnie de Gouden Eeuw inluidde in de historische steden aan het water.

Zeil mee met één van onze tweemasters; weliswaar authentieke schepen, maar voorzien van hedendaags comfort; het beste van twee werelden. Laat je verrassen door het mooie Nederland waterland en geniet van de gezelligheid aan boord met live muziek en entertainment.

Offerte aanvragen

DAGARRANGEMENT

PROGRAMMA van 10:00 – 17:00 uur 

Als je aan boord komt staat de koffie met bakkersspecialiteit ‘Purmer Turf’ al klaar. Na een woord van welkom zal de bemanning een en ander vertellen over het schip en wat we die dag gaan doen. Hierna gaan de trossen los en verlaten we de haven richting Gouwzee, waar de zeilen gehesen worden. De liefhebbers mogen de bemanning hierbij helpen en ook met de verschillende manoeuvres die bij het zeilen komen kijken

Beide schepen beschikken over een royale zitkuip met banken, en voor het echte relaxwerk liggen er loungekussens aan dek. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om op het achterdek bij de schipper een kijkje te nemen. Deze geeft graag het roer uit handen, zodat je zelf kunt ervaren hoe dat nou is om zo’n stalen schip op koers te houden.

Rond het middaguur leggen we aan in de haven van Volendam en serveren we de lunch die bestaat uit een assortiment  royaal belegde sandwiches en vers fruit.

Na de lunch staat er een gids in klederdracht voor je klaar die een rondleiding verzorgt in de oude visafslag en een heel andere kant van Volendam laat zien in het ‘ doolhof’,  de oude kleine straatjes.

Na de rondleiding kom je weer aan boord waar je ontvangen wordt met live muzikaal entertainment, geheel in stijl van de dag. Inhaken en meezingen maar!

De bar is de hele dag geopend en biedt bier van de tap, witte, rode en rosé wijn, borrel, 0.0 bier, frisdrank, sap, koffie en thee. Halverwege de middag komt de borrelplank met lekkere hapjes op tafel.

Rond 17:00 uur leggen we weer aan in de haven van Monnickendam, of we gaan voor anker voor een optionele uitgebreide BBQ of koud en warm seizoensbuffet.

PRIJS

*€ 160,00 per persoon. Dit is een richtprijs uitgaande van een gemiddelde bezetting van:
– minimaal 25 personen aan boord van de ‘Vrouwe Frida Cornelia’ (max 40. Personen)
– minimaal 45 personen aan boord van de ‘Vriendschap’ (max. 75 personen)

De prijs kan eventueel lager of hoger uitvallen. Dit is afhankelijk van eventuele aanpassingen aan het programma, zoals tijden of catering. Laat het ons vooral weten als je andere ideeën of wensen hebt over de invulling van het evenement; we maken graag een vrijblijvend voorstel voor je.

Onze arrangementsprijzen zijn altijd inclusief scheepshuur,  BTW, bemanning, haven- en toeristengelden, servicekosten en de beschreven catering en dit geval de rondleiding in Volendam & live muziek aan boord. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent en dat is wel zo prettig.

ETEN EN DRINKEN

Inclusief in dit arrangement:
– Ontvangst met koffie, thee en Purmer Turf (luxe noten/kruidcake)
– Lunch met een assortiment royaal belegde broodjes, vers fruit, (karne)melk, jus d’orange
– Goedgevulde borrelplank met lekkere hapjes
– Vrije bar (binnenlands gedestilleerd)

Je kunt ervan op aan dat alles uitstekend verzorgd  is, maar misschien wil je het net wat uitgebreider of feestelijker. Dan kan! Hieronder staan een aantal mogelijkheden met de meerprijs per persoon erachter vermeld.

Ontvangst

 • Ontvangst aan boord met huisgebakken appeltaart met slagroom + € 3,- p.p.
 • Ontvangst aan boord met gesorteerde gebakjes + € 3,50 p.p.
 • Ontvangst aan boord met een taartenbuffet + € 4,50 p.p.

Lunch

 • Lunchbuffet met diverse broden, warm afgebakken broodjes te beleggen met verschillende kazen, luxe vleeswaren, gekookte eitjes, tonijnsalade en vers gerookte makreel uit Monnickendam, zoet broodbeleg, salade, rauwkost en fruitschaal + € 6,50 p.p.

Borrelhap

 • Assortiment verrassende en luxe borrelhapjes + € 8,50 p.p.

Diner
In deze prijzen is een verlenging van 2 uur opgenomen inclusief scheepshuur en vrije bar. Voor het diner gaan we op een mooie plek voor anker.

 • Uitgebreide BBQ (gemarineerde kippendij, bavette, runderhamburger, BBQ-worst) met heerlijke salades, aardappels uit de oven, stokbrood, huisgemaakte kruidenboter, diverse sauzen. Koffie met chocola. + € 45,00 p.p.
  NB. vegetarische BBQ elementen ook mogelijk!
 • optioneel warme huisgerookte zalmzijde à € 5,00 p.p.
 • Koud en warm seizoensbuffet, vers aan boord bereid! Koffie met verrassingsdessert + € 57,50 p.p.

Drank

 • Buitenlands gedestilleerd in de vrije bar + € 10,00 p.p.
  NB prijs van toepassing bij arrangement van 10:00 – 17:00 uur. Verlenging van 2 uur is € 2,50 p.p.

MIDDAGARRANGEMENT

Programma

Als je om 13:30 uur aan boord komt staat de koffie met bakkersspecialiteit ‘Purmer Turf’ al klaar. Het is overigens ook mogelijk om eerder aan boord te komen voor de lunch. Kijk hiervoor ‘eten en drinken’. Na een woord van welkom zal de bemanning een en ander vertellen over het schip en wat we die middag gaan doen. Hierna gaan de trossen los en verlaten we de haven richting Gouwzee, waar de zeilen gehesen worden. De liefhebbers mogen de bemanning hierbij helpen en ook met de verschillende manoeuvres die bij het zeilen komen kijken

Beide schepen beschikken over een royale zitkuip met banken, en voor het echte relaxwerk liggen er loungekussens aan dek. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om op het achterdek bij de schipper een kijkje te nemen. Deze geeft graag het roer uit handen, zodat je zelf kunt ervaren hoe dat nou is om zo’n stalen schip op koers te houden.

De bar is de hele middag geopend en biedt bier van de tap, diverse wijnen, jenever, bitters, frisdrank en sap. Halverwege de middag komt de borrelplank met lekkere hapjes op tafel.

Rond 17:00 uur gaan we voor anker voor een uitgebreide vleesBBQ.

Tijdens de koffie met chocola varen we rustig terug naar de haven van Monnickendam, waar we rond 19:00 uur aan zullen komen.

Prijs

*€ 70,- per persoon.

Dit is een richtprijs uitgaande van een gemiddelde bezetting van:

 • minimaal 18 personen aan boord van de ‘Vrouwe Frida Cornelia’ (max 40. Personen)
 • minimaal 30 personen aan boord van de ‘Vriendschap’ (max. 75 personen)

De prijs kan iets hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het aantal personen. We maken graag een vrijblijvend voorstel voor je. Ook als je andere ideeën hebt over tijden of invulling van de catering.

NB: Het Crazy Monday arrangement is niet van toepassing op feestdagen die op een maandag vallen.

Onze arrangementsprijzen zijn altijd inclusief scheepshuur, BTW, bemanning, haven- en toeristengelden, servicekosten en de beschreven catering. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent en dat is wel zo prettig.

Eten en drinken

Inclusief in dit arrangement:

 • Ontvangst met koffie, thee en Purmer Turf (luxe noten/kruidcake)
 • Goedgevulde borrelplank met lekkere hapjes en smeersels
 • Uitgebreide vleesBBQ (kipspies, biefspies, hamburger, filetlapje, gekruide BBQworst) , met verse salades, aardappels uit de oven, stokbrood en huisgemaakte kruidenboter en diverse sauzen

Je kunt ervan op aan dat alles uitstekend verzorgd is, maar misschien wil je het net wat uitgebreider of feestelijker. Dan kan! Hieronder staan een aantal mogelijkheden met de meerprijs per persoon erachter vermeld.

Ontvangst

 • Ontvangst aan boord met huisgebakken appeltaart met slagroom + € 2,- p.p.
 • Ontvangst aan boord met gesorteerde gebakjes + € 2,50 p.p.
 • Ontvangst aan boord met een taartenbuffet + € 3,- p.p.

Lunch
In deze prijzen is een verlenging van anderhalf uur opgenomen inclusief scheepshuur en vrije bar. Als je dus een lunch bijboekt staat deze vanaf 12:00 uur voor je klaar.

 • Huisgemaakte soep, assortiment royaal belegde broodjes, handfruit (melk, karnemelk, jus d’ orange, koffie/thee) + € 16,- p.p.
 • Lunchbuffet met huisgemaakte soep, vers brood, warm afgebakken broodjes te beleggen met verschillende kazen, luxe vleeswaren, gekookte eitjes, tonijnsalade en vers gerookte makreel uit Monnickendam, zoet broodbeleg, salade, rauwkost en fruitschaal (melk, karnemelk, jus d’ orange, koffie/thee) + € 19,50 p.p.

Borrelhap

 • Assortiment verrassende en luxe borrelhapjes + € 2,50 p.p.

Diner
In deze prijzen is een verlenging van 2 uur opgenomen inclusief scheepshuur en vrije bar. Voor het diner gaan we op een mooie plek voor anker. Je bent dan om 19:00 uur weer in de haven van Monnickendam.

 • Luxe BBQ (visspies, gamba’s, kipsate, biefspies, hamburger, filetlapjes, gekruide worst), geitenkaaswraps met ratatouille, heerlijke salades, aardappels uit de oven, stokbrood, huisgemaakte kruidenboter, diverse sauzen. Koffie met verrassingsdessert. + € 7,50 p.p.
 • Koud en warm seizoensbuffet, vers aan boord bereid! Koffie met verrassingsdessert + € 11,50 p.p.

Drank

 • Buitenlands gedestilleerd in de vrije bar + € 5,00 p.p.

AVONDARRANGEMENT

PROGRAMMA van 19:00 – 23:00 uur

Als je aan boord komt word je ontvangen met een welkomstdrankje en een lekker hapje en live muzikaal entertainment, helemaal in stijl van deze tocht. Inhaken en meezingen maar. Na een woord van welkom zal de bemanning een en ander vertellen over het schip en wat we die avond gaan doen. Hierna gaan de trossen los en verlaten we de haven richting Gouwzee, waar de zeilen gehesen worden. De liefhebbers mogen de bemanning hierbij helpen en ook met de verschillende manoeuvres die bij het zeilen komen kijken

Beide schepen beschikken over een royale zitkuip met banken, en voor het echte relaxwerk liggen er loungekussens aan dek. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om op het achterdek bij de schipper een kijkje te nemen. Deze geeft graag het roer uit handen, zodat je zelf kunt ervaren hoe dat nou is om zo’n stalen schip op koers te houden.

De bar is de hele avond geopend en biedt bier van de tap, diverse wijnen, jenever,  bitters, frisdrank en sap.

Tijdens het zeilen serveren we lekkere happen en kleine gerechtjes voor een ongedwongen sfeer!

Rond 23:00 uur komen we terug in de haven.

PRIJS

*€ 135,00 per persoon. Dit is een richtprijs uitgaande van een gemiddelde bezetting van:
– minimaal 25 personen aan boord van de ‘Vrouwe Frida Cornelia’ (max 40. Personen)
– minimaal 45 personen aan boord van de ‘Vriendschap’ (max. 75 personen)

De prijs kan iets hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het aantal personen. We maken graag een vrijblijvend voorstel voor je. Ook als je andere ideeën hebt over tijden of invulling van de catering.

Onze arrangementsprijzen zijn altijd inclusief scheepshuur,  BTW, bemanning, haven- en toeristengelden, servicekosten en de beschreven catering en in dit geval live muziek en entertainment. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent en dat is wel zo prettig.

AVONDARRANGEMENT

ETEN EN DRINKEN

 • Ontvangst met welkomstdrankje en een lekker hapje
 • diverse kleine gerechtjes (tapas)
 • Vrije bar (binnenlands gedestilleerd)

Drank optioneel

 • Buitenlands gedestilleerd in de vrije bar + € 10,00 p.p.

ARRANGEMENT DETAILS

Twee prachtige en comfortabele zeilklippers voor gezelschappen van 15 tot 100 personen voor zowel zakelijke als privé evenementen, bijvoorbeeld:

 • Bedrijfsuitje, personeelsfeest, teambuilding, relatiedag of vergaderen op een unieke locatie.
 • Familiefeest, verjaardag, (huwelijks)jubileum, vrijgezellendag
 • Trouwen aan boord! Beide schepen zijn officiële trouwlocatie in de Gemeente Waterland.

Bekijk onze beproefde geheel verzorgde zeilarrangementen; of vertel ons je wensen en wij zorgen voor een mooi programma en een onvergetelijke zeilervaring.

 • In de haven van Monnickendam, op een steenworp afstand van Amsterdam
 • In het prachtige Waterland; Nederland op z’n mooist! Een gevarieerd en beschut vaargebied
 • Legio mogelijkheden voor een onderbreking in een haven
 • Alleen bij ons te boeken: een exclusief bezoek aan het vuurtoreneiland Paard van Marken,
 • Gratis parkeren en goede OV mogelijkheden.

Toch liever in een andere haven aan boord? Dat kan vaak ook, informeer gerust naar de mogelijkheden!

Heel eenvoudig: we just love what we do! En dat merk je bij ons aan alles.

 • We hechten aan een persoonlijke benadering vanaf het eerste contact, zodat we je goed kunnen adviseren en we gezamenlijk tot een mooie invulling komen.
 • We denken graag flexibel met je mee en proberen altijd specifieke wensen in te passen. Op die manier kunnen we elke zeildag zorgvuldig voorbereiden en tot een succes maken.
 • De schepen zijn gecertificeerd, veilig en tot in de puntjes verzorgd met oog voor detail
  de bemanning is ervaren en gastvrij
 • en last but not least: uit eigen kombuis worden de lekkerste hapjes en gerechten vers en met liefde voor je bereid. Kijk eens bij de ervaringen van onze gasten.