PIEPERRACE – ZEILWEDSTRIJD OP 4 EN 5 APRIL 2020

Zeil met ons mee op de Vriendschap op zaterdag 4  en/of zondag 5 april 2019 vanuit Volendam en geniet van een echte zeilwedstrijd met platbodems. Lekker buiten zijn op het water. Aktief meehelpen met het zeilen of heerlijk relaxen aan dek; alles mag, niets moet.

Deze 36e editie van de pieperrace is van oudsher de start van het vaarseizoen. De schepen en bemanning zijn in de winter weer helemaal klaar gemaakt voor de mooie zeiltochten van het nieuwe jaar en luiden dat in Volendam.

Offerte aanvragen

DAGARRANGEMENT

PRIJS

*€ 60,00 per persoon per dag of € 100,00 per persoon voor zaterdag en zondag. Dit evenement achten wij minder geschikt voor kinderen.

Onze arrangementsprijzen zijn altijd inclusief scheepshuur,  BTW, bemanning, haven- en toeristengelden, servicekosten en de beschreven catering.

PROGRAMMA van 09:00 – 17:00 uur

Wanneer je ’s ochtends in Volendam aan boord komt, gonst het in de haven al van alle drukte. De laatste hand wordt gelegd aan het wedstrijdklaar maken van de schepen en de bemanning bereidt zich voor op een spannende, maar vooral fijne dag op het water.

Op de Vriendschap staat de koffie met wat lekkers klaar. Om 9:30 uur is het palaver, het schippersoverleg, waar de details van de wedstrijd worden uitgelegd. Met die informatie op zak kunnen we vertrekken.

Het spreekt voor zich dat iedereen die dat leuk vindt mag helpen tijdens de race. Voor de start maken we dan ook teams, waarbij je een eigen taak hebt. De zeilen worden gehesen en we oefenen wat met de verschillende manoeuvres. Wees niet bang als je geen zeilervaring hebt. Er is voldoende ervaren bemanning aan boord die ervoor zorgt dat alles goed en veilig verloopt.

Geniet je liever op een rustig plekje van het spektakel op het water, dat kan natuurlijk ook.

Tijdens de dag zal het je op het gebied van eten en drinken aan niets ontbreken. Overal wordt voor gezorgd!

Na de finish varen alle schepen weer terug naar de haven, waar we gezellig naborrelen.

De eindtijd van het arrangement is overigens indicatief. Een en ander is natuurlijk afhankelijk hoe de wedstrijd verloopt en de wind. Of misschien dat het zo gezellig is tijdens het naborrelen dat je besluit wat langer te blijven!

Het is een tweedaags evenement op zaterdag 4 en zondag 5 april 2019. Je mag zelf bepalen of je een of twee dagen mee gaat. Echter vol is vol!

Er is geen slaapaccommodatie aan boord.

ETEN EN DRINKEN

Inclusief in dit arrangement:
– Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
– Lunch
– Drankjes
– Borrelhappen

ARRANGEMENT DETAILS

Twee prachtige en comfortabele zeilklippers voor gezelschappen van 15 tot 115 personen voor zowel zakelijke als privé evenementen, bijvoorbeeld:

 • Bedrijfsuitje, personeelsfeest, teambuilding, relatiedag of vergaderen op een unieke locatie.
 • Familiefeest, verjaardag, (huwelijks)jubileum, vrijgezellendag
 • Trouwen aan boord! Beide schepen zijn officiële trouwlocatie in de Gemeente Waterland.

Bekijk onze beproefde geheel verzorgde zeilarrangementen; of vertel ons je wensen en wij zorgen voor een mooi programma en een onvergetelijke zeilervaring.

 • In de haven van Monnickendam, op een steenworp afstand van Amsterdam
 • In het prachtige Waterland; Nederland op z’n mooist! Een gevarieerd en beschut vaargebied
 • Legio mogelijkheden voor een onderbreking in een haven
 • Alleen bij ons te boeken: een exclusief bezoek aan het vuurtoreneiland Paard van Marken,
 • Gratis parkeren en goede OV mogelijkheden.

Toch liever in een andere haven aan boord? Dat kan vaak ook, informeer gerust naar de mogelijkheden!

Heel eenvoudig: we just love what we do! En dat merk je bij ons aan alles.

 • We hechten aan een persoonlijke benadering vanaf het eerste contact, zodat we je goed kunnen adviseren en we gezamenlijk tot een mooie invulling komen.
 • We denken graag flexibel met je mee en proberen altijd specifieke wensen in te passen. Op die manier kunnen we elke zeildag zorgvuldig voorbereiden en tot een succes maken.
 • De schepen zijn gecertificeerd, veilig en tot in de puntjes verzorgd met oog voor detail
  de bemanning is ervaren en gastvrij
 • en last but not least: uit eigen kombuis worden de lekkerste hapjes en gerechten vers en met liefde voor je bereid. Kijk eens bij de ervaringen van onze gasten.