TEAMBUILDING ZEILEN

Alle hens aan dek! Klaar om te wenden?

Koers bepalen, voor de wind gaan, de beste stuurlui staan aan wal…. en zo kunnen we nog wel een aantal bekende uitdrukkingen eraan toevoegen die hun oorsprong vinden in de zeilvaart en die parallel is mooi door te trekken naar de praktijk op de werkvloer.

Kies daarom voor Teambuilding Zeilen met een van onze klippers. Het hele team aan boord van één schip. Een klein eiland waar samenwerken een must is en niemand kan verzaken. Verrassende theorie afgewisseld met de praktijk en natuurlijk spelelementen. Een dag die in het teken staat van alle neuzen dezelfde kant op.

OFFERTE AANVRAGEN

MAATWERK TEAMBUILDING ZEILEN

Er zijn verschillende gradaties teambuilding zeilen bij ons aan boord. We kennen sessies waarbij er een trainer van buitenaf of van het bedrijf zelf de teamleden een theoretische training komt geven, bijvoorbeeld op het gebied van management skills, communicatie, assertiviteit etc.. Wij kunnen daar bijna altijd handig op inspelen met relevante praktische opdrachten.

We kennen ook teambuildingsdagen, waarbij het accent met name ligt op ontspanning door inspanning; een lekker dagje uit, waarbij er best met z’n allen in de touwen gehangen mag worden, maar geen serieus gepraat, want dat doen we op kantoor wel weer! En alles hier tussenin.

Het programmavoorstel hieronder vermeld, is daarom vrij algemeen, maar werken wij graag samen met jou uit tot een voorstel dat past bij je wensen.

PROGRAMMAVOORSTEL TEAMBUILDING ZEILEN

Als het gezelschap aan boord komt, wordt iedereen hartelijk welkom geheten door de bemanning. Hierna geeft Jos (schipper) een uitgebreide briefing over het reilen en zeilen aan boord. Onderwerpen als koers bepalen, veiligheid aan dek, kompas lezen, nautische termen en manoeuvres als overstag en gijpen worden besproken.

Na deze spoedcursus gaan we aan de slag! De teams worden ingedeeld. Via de marifoon ontvang je de actuele weer- en windberichten, waarmee gezamenlijk de koers van die dag bepaald kan worden.

Via de Gouwzee zetten we koers richting het Markermeer: alle hens aan dek, we hijsen de zeilen! En dan de theorie in praktijk. Goede samenwerking, daadkracht en soepele communicatie zijn essentieel tijdens het zeilen.

Natuurlijk is er ook genoeg ruimte voor ontspanning en tijdens een dagprogramma zijn er volop mogelijkheden voor een onderbreking aan wal met eventueel een extra activiteit.