ZEILEN IN HET VOOR- OF NASEIZOEN

Geniet van de rust op het water.

Centraal gelegen in het mooie ‘Waterland’, op een steenworp afstand van Amsterdam, ligt het charmante stadje Monnickendam. Een ideaal vertrekpunt voor dit arrangement; een ontspannen zeiltocht met een van onze comfortabele klippers.

Zowel de herfst als het vroege voorjaar bieden rust op het water, prachtige luchten, rode konen en een frisse neus. Wat ons betreft misschien wel de mooiste seizoenen om op het water te zijn én wanneer je bijna geen andere watersporters meer ziet. Bang voor kou of regen hoef je niet te zijn. Binnen in het schip is het altijd zeer behaaglijk en sfeervol!

Het menu hebben we natuurlijk aangepast aan het seizoen en vanuit de bar serveren we, naast het normale assortiment, ook warme chocolademelk. Geniet aan boord van een après-sail met huisgemaakte stamppotjes, een echte captainsdinner of een gezellige kaasfondue.

Offerte aanvragen

MIDDAGARRANGEMENT

Programma van 13:00 – 17:00

Welkom aan boord. De koffie en thee met Purmer Turf staan voor je klaar. Na een woord van welkom door de bemanning gaan de trossen los en verlaten we de haven richting Gouwzee, waar de zeilen gehesen worden. Wie wil mag helpen bij alle zeilactiviteiten. Niets moet, alles mag.

Onze beide schepen beschikken over een royale zitkuip met banken, en voor het echte relaxwerk liggen er loungekussens aan dek. Binnen in het schip staat de kachel aan en kun je vanuit de gezellige bar door de grote patrijspoorten ook genieten van het water. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om op het achterdek bij de schipper een kijkje te nemen. Deze geeft graag het roer uit handen, zodat je zelf kunt ervaren hoe dat nou is om zo’n stalen schip op koers te houden.

Eenmaal onderweg serveren we een borrelplank met lekkere hapjes en een warme bittergarnituur. De bar heeft naast bier, wijn, borrel, fris, sap, koffie en thee ook warme chocolademelk met of zonder slagroom in het assortiment.

We kunnen de hele middag op het water doorbrengen, maar een onderbreking aan wal in Volendam of Marken behoort ook tot de mogelijkheden

Rond 17:00 uur leggen we weer aan in de haven van Monnickendam.

Wil je het verblijf aan boord met twee uur verlengen met diner aan boord of vervroegen met een lunch? Kijk dan even bij de uitbreidingsmogelijkheden. We serveren soep met sandwiches, heerlijke huisgemaakte stamppotjes, een echte captainsdinner, of een lekkere kaasfondue!

PRIJS

*€ 95- per persoon. Dit is een richtprijs uitgaande van een gemiddelde bezetting van:

 • minimaal 18 personen aan boord van de ‘Vrouwe Frida Cornelia’ (max 40. Personen)
 • minimaal 35 personen aan boord van de ‘Vriendschap’ (max. 75 personen)

De prijs kan iets hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het aantal personen. We maken graag een vrijblijvend voorstel voor je. Ook als je andere ideeën hebt over tijden of invulling van de catering.

Dit arrangement is te boeken vanaf 15 oktober t/m 15 maart.

Onze arrangementsprijzen zijn altijd inclusief scheepshuur, BTW, bemanning, haven- en toeristengelden, servicekosten en de beschreven catering. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent en dat is wel zo prettig.

ETEN EN DRINKEN

Inclusief in dit arrangement:
– Ontvangst met koffie, thee en Purmer Turf
– Hollandse vrije bar (bier, wijn, borrel, fris, sap, koffie en thee, warme chocolademelk)
– borrelplank met lekkere hapjes en een warme bittergarnituur

Uitbreiding met diner van 17:00 – 19:00 uur € 45,00 p.p.:
– vrije bar
– avondeten aan boord. keuze uit:
* stamppotjes (3 soorten) met huisgemaakte gehaktballen en rookworst
* uitgebreide captainsdinner
* kaasfondue met stokbrood en salade

Uitbreiding met lunch van 12:00 – 13:00 uur € 22,50 p.p.:
– huisgemaakte soep, assortiment royaal belegde sandwiches, vers fruit (melk, karnemelk, jus d’orange)

Wil je liever iets anders op het menu hebben staan? Dat kan natuurlijk ook. Informeer naar de mogelijkheden, of kijk op onze cateringlijst.

ARRANGEMENT DETAILS

Twee prachtige en comfortabele zeilklippers voor gezelschappen van 15 tot 115 personen voor zowel zakelijke als privé evenementen, bijvoorbeeld:

 • Bedrijfsuitje, personeelsfeest, teambuilding, relatiedag of vergaderen op een unieke locatie.
 • Familiefeest, verjaardag, (huwelijks)jubileum, vrijgezellendag
 • Trouwen aan boord! Beide schepen zijn officiële trouwlocatie in de Gemeente Waterland.

Bekijk onze beproefde geheel verzorgde zeilarrangementen; of vertel ons je wensen en wij zorgen voor een mooi programma en een onvergetelijke zeilervaring.

 • In de haven van Monnickendam, op een steenworp afstand van Amsterdam
 • In het prachtige Waterland; Nederland op z’n mooist! Een gevarieerd en beschut vaargebied
 • Legio mogelijkheden voor een onderbreking in een haven
 • Alleen bij ons te boeken: een exclusief bezoek aan het vuurtoreneiland Paard van Marken,
 • Gratis parkeren en goede OV mogelijkheden.

Toch liever in een andere haven aan boord? Dat kan vaak ook, informeer gerust naar de mogelijkheden!

Heel eenvoudig: we just love what we do! En dat merk je bij ons aan alles.

 • We hechten aan een persoonlijke benadering vanaf het eerste contact, zodat we je goed kunnen adviseren en we gezamenlijk tot een mooie invulling komen.
 • We denken graag flexibel met je mee en proberen altijd specifieke wensen in te passen. Op die manier kunnen we elke zeildag zorgvuldig voorbereiden en tot een succes maken.
 • De schepen zijn gecertificeerd, veilig en tot in de puntjes verzorgd met oog voor detail
  de bemanning is ervaren en gastvrij
 • en last but not least: uit eigen kombuis worden de lekkerste hapjes en gerechten vers en met liefde voor je bereid. Kijk eens bij de ervaringen van onze gasten.