Sail je mee?

Het is half augustus. En na een welverdiende vakantie met ons gezin zijn we volledig opgeladen voor de tweede helft van ons vaarseizoen.

Ons voorseizoen was overweldigend. Eerlijk is eerlijk, ook in onze branche is het de laatste jaren geen vetpot geweest. Best een beslissing dus om een tweede schip te kopen. De Vriendschap is echter een prachtig schip met vele mogelijkheden en het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. Eigenwijs en perfectionistisch als we zijn konden we het niet laten om toch het een en ander voor het seizoen te veranderen om nog even ons eigen stempel erop te drukken.

Zo hebben we bijvoorbeeld de bar volledig verbouwd en er 4 grote patrijspoorten op de waterlijn in geplaatst. Dit zorgt voor veel licht en een fantastisch schouwspel op en onder water tijdens de vaart. Ook de vloer, tafels, stoelen en banken zijn vernieuwd. Jos heeft weken tot in de kleine uurtjes zitten timmeren. Het resultaat is fris, sfeervol, authenthiek en een stuk ruimer en lichter van voorheen.

Op 10 april 2015 was daar de eerste zeildag. De verf was letterlijk nog niet droog, maar wat een schitterende tocht. Bekijk hier de film

Voor we het goed en wel wisten zaten we daarna volop in de flow van het varen met twee schepen en alle organisatie die daarbij komt kijken. Inkopen, voorbereiden, personeelsplanning etc. Met name het laatste is voor ons een nieuwe ervaring. We kunnen niet anders zeggen dat we het ontzettend getroffen hebben met onze bemanningsleden. Stuk voor stuk gedreven, flexibel, klantgericht en bekwaam. Een gezellig team bovenal.

Kom maar op dus met dat naseizoen. De vaaragenda van september loopt alweer aardig vol. Op 19 augustus trappen we af met het spectaculaire Sail Amsterdam 2015. Natuurlijk zijn onze beide schepen van de partij. Wil je er bij zijn? op zaterdag 22 augustus en zondag 23 augustus is er de mogelijkheid om individueel of met een klein groepje mee te varen.

Hartelijke groet,

Jos en Marjolein