EXPEDITIE MARKER WADDEN
zeil mee op zaterdag 5 september 2020

Zeil mee op zeilklipper de Vriendschap op zaterdag 5 september 2020 met bestemming Marker Wadden. Dit unieke project zorgt voor natuurherstel van het Markermeer door de aanleg van eilanden met zand, klei en slib uit het Markermeer.

We waren er al eerder, in 2016, toen het eerste eiland net opgespoten was en het eenmalig voor publiek was opengesteld. Daarna was het aan de natuur om haar werk te doen. In 2019 zijn we met een groep belangstellenden weer een kijkje gaan nemen. Eerder dit jaar kon de tocht niet doorgaan vanwege Corona, maar we gaan bij voldoende animo (min. 18 max 36 deelnemers) het nog eens proberen op 5 september.

Geniet van lekker buiten zijn op het water. Actief meehelpen met het zeilen of heerlijk relaxen aan dek ; alles mag, niets moet.

We zullen om 9:30 vertrekken en rond 17:30 uur terug keren in de haven van Monnickendam.

Offerte aanvragen

DAGARRANGEMENT

PRIJS

*€ 65,00 per persoon. Kinderen van 5 t/m 11 jaar € 32,50

Dit arrangement is inclusief:
– scheepshuur, BTW, bemanning, haven- en toeristengelden
– beschreven catering
– entreeprijs Marker Wadden
– korte uitleg gids Marker Wadden

Om te reserveren kun je ons bellen 0299-764151, een email sturen info@vfczeilcharters.nl of het contactformulier op de website invullen.

PROGRAMMA van 09:30 – 17:30 uur

Wanneer je ’s ochtends aan boord komt, word je ontvangen met koffie, thee en iets lekkers . Na een woord van welkom zal de bemanning een en ander vertellen over het schip. Hierna gaan de trossen los en verlaten we de haven richting Gouwzee, waar de zeilen gehesen worden. De liefhebbers mogen de bemanning hierbij helpen en ook met de verschillende manoeuvres die bij het zeilen komen kijken.

de Vriendschap is bijzonder comfortabel en sfeervol ingericht en aan dek zijn er meerdere banken om gezellig te kunnen zitten. Voor het echte relaxwerk liggen er loungekussens aan dek. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om op het achterdek bij de schipper een kijkje te nemen. Deze geeft graag het roer uit handen, zodat je zelf kunt ervaren hoe dat nou is om zo’n stalen schip op koers te houden.

Voordat we aankomen bij de Marker wadden zal er een lunch geserveerd worden, bestaande uit huisgemaakte soep, royaal belegde sandwiches en handfruit (melk, karnemelk en jus d’orange).

Na de lunch staat er een gids of de eilandwachter klaar, die gedurende een kwartier uitleg geeft over het eiland en de ontwikkelingen. Meer informatie is ook te vinden in het eilandpaviljoen, waar ook een film draait over de Marker Wadden. Hierna kun je op eigen gelegenheid een wandeling maken

Afhankelijk van weer en wind zullen we na ongeveer 2 uur weer vertrekken. Tijdens de terugtocht serveren we lekkere hapjes. We zullen tussen 17:30 en 18:00 uur terug zijn in de haven van Monnickendam.

Koffie en thee zijn inclusief; overige drankjes zijn niet inbegrepen in het arrangement en verkrijgbaar bij onze bar (contant of pin).

Voor meer informatie over de Marker Wadden kun je hier een kijkje nemen op de website van natuurmonumenten

Corona
Wij volgen de voorschriften en maatregelen op de voet en passen deze toe aan boord van onze schepen. Je kunt hier ons Corona Protocol VFC Zeilcharters nalezen.

ETEN EN DRINKEN

Inclusief in dit arrangement:
– Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers
– Lunch met huisgemaakte soep, royaal belegde sandwiches, handfruit (melk, karnemelk, jus d’orange)
– Borrelplank met lekkere hapjes en een warme bittergarnituur
– koffie en thee gedurende de hele tocht, overige drankjes zijn verkrijgbaar bij de bar (contant of pin)

ARRANGEMENT DETAILS

Twee prachtige en comfortabele zeilklippers voor gezelschappen van 15 tot 115 personen voor zowel zakelijke als privé evenementen, bijvoorbeeld:

 • Bedrijfsuitje, personeelsfeest, teambuilding, relatiedag of vergaderen op een unieke locatie.
 • Familiefeest, verjaardag, (huwelijks)jubileum, vrijgezellendag
 • Trouwen aan boord! Beide schepen zijn officiële trouwlocatie in de Gemeente Waterland.

Bekijk onze beproefde geheel verzorgde zeilarrangementen; of vertel ons je wensen en wij zorgen voor een mooi programma en een onvergetelijke zeilervaring.

 • In de haven van Monnickendam, op een steenworp afstand van Amsterdam
 • In het prachtige Waterland; Nederland op z’n mooist! Een gevarieerd en beschut vaargebied
 • Legio mogelijkheden voor een onderbreking in een haven
 • Alleen bij ons te boeken: een exclusief bezoek aan het vuurtoreneiland Paard van Marken,
 • Gratis parkeren en goede OV mogelijkheden.

Toch liever in een andere haven aan boord? Dat kan vaak ook, informeer gerust naar de mogelijkheden!

Heel eenvoudig: we just love what we do! En dat merk je bij ons aan alles.

 • We hechten aan een persoonlijke benadering vanaf het eerste contact, zodat we je goed kunnen adviseren en we gezamenlijk tot een mooie invulling komen.
 • We denken graag flexibel met je mee en proberen altijd specifieke wensen in te passen. Op die manier kunnen we elke zeildag zorgvuldig voorbereiden en tot een succes maken.
 • De schepen zijn gecertificeerd, veilig en tot in de puntjes verzorgd met oog voor detail
  de bemanning is ervaren en gastvrij
 • en last but not least: uit eigen kombuis worden de lekkerste hapjes en gerechten vers en met liefde voor je bereid. Kijk eens bij de ervaringen van onze gasten.