EXPEDITIE MARKER WADDEN
Hou onze social media in de gaten voor nieuwe data!

Een aantal keer per jaar organiseren wij een meezeilreis naar de Marker Wadden, waar je op individuele basis voor kunt inschrijven.

Met onze zeilklipper de Vriendschap zeilen wij naar de Marker Wadden, een nieuw stukje Nederland. Dit unieke project zorgt voor natuurherstel van het Markermeer door de aanleg van eilanden met zand, klei en slib uit het Markermeer.

We waren er voor het eerst, in 2016, toen het eerste eiland net opgespoten was en het eenmalig voor publiek was opengesteld. Daarna was het aan de natuur om haar werk te doen. In 2019 zijn we met een groep belangstellenden weer een kijkje gaan nemen.

Geniet van lekker buiten zijn op het water. Actief meehelpen met het zeilen of heerlijk relaxen aan dek ; alles mag, niets moet.

Vertrek is om 9:30 uur en rond 17:30 uur terug keren we terug in de haven van Monnickendam.

Geen zin om te wachten tot de volgende meezeilmogelijkheid zich aandient? Je kunt onze schepen ook met een privé gezelschap boeken. VFC Zeilcharters Marker wadden – VFC Zeilcharters

Offerte aanvragen

DAGARRANGEMENT

PRIJS

*€ 95,00 per persoon. Kinderen van 5 t/m 12 jaar € 42,50

Dit arrangement is inclusief:
– scheepshuur, BTW, bemanning, haven- en toeristengelden
– beschreven catering
– entreeprijs Marker Wadden

Om te reserveren kun je ons bellen 0299-764151, een email sturen info@vfczeilcharters.nl of het contactformulier op de website invullen.

PROGRAMMA van 09:30 – 17:30 uur

Wanneer je ’s ochtends aan boord komt, word je ontvangen met koffie, thee en iets lekkers . Na een woord van welkom zal de bemanning een en ander vertellen over het schip. Hierna gaan de trossen los en verlaten we de haven richting Gouwzee, waar de zeilen gehesen worden. De liefhebbers mogen de bemanning hierbij helpen en ook met de verschillende manoeuvres die bij het zeilen komen kijken.

de Vriendschap is bijzonder comfortabel en sfeervol ingericht en aan dek zijn er meerdere banken om gezellig te kunnen zitten. Voor het echte relaxwerk liggen er loungekussens aan dek. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om op het achterdek bij de schipper een kijkje te nemen. Deze geeft graag het roer uit handen, zodat je zelf kunt ervaren hoe dat nou is om zo’n stalen schip op koers te houden.

Voordat we aankomen bij de Marker wadden zal er een uitgebreid lunchbuffet geserveerd worden.

Hierna kan iedereen op eigen gelegenheid het eiland verkennen. In het eilandpaviljoen is meer informatie te vinden over de aanleg van de eilanden en de vrijwilligers van natuurmonumenten staan iedereen graag te woord om te vertellen over de flora en fauna.

Afhankelijk van weer en wind zullen we na ongeveer 2 uur weer vertrekken. Tijdens de terugtocht serveren we lekkere hapjes. We zullen tussen 17:30 en 18:00 uur terug zijn in de haven van Monnickendam.

Koffie en thee zijn inclusief; overige drankjes zijn niet inbegrepen in het arrangement en verkrijgbaar bij onze bar (contant of pin).

Voor meer informatie over de Marker Wadden kun je hier een kijkje nemen op de website van natuurmonumenten

ETEN EN DRINKEN

Inclusief in dit arrangement:
– Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers
– Uitgebreid lunchbuffet
– Borrelplank met lekkere hapjes en een warme bittergarnituur
– koffie en thee gedurende de hele tocht, overige drankjes zijn verkrijgbaar bij de bar (contant of pin)

ARRANGEMENT DETAILS

Twee prachtige en comfortabele zeilklippers voor gezelschappen van 15 tot 115 personen voor zowel zakelijke als privé evenementen, bijvoorbeeld:

 • Bedrijfsuitje, personeelsfeest, teambuilding, relatiedag of vergaderen op een unieke locatie.
 • Familiefeest, verjaardag, (huwelijks)jubileum, vrijgezellendag
 • Trouwen aan boord! Beide schepen zijn officiële trouwlocatie in de Gemeente Waterland.

Bekijk onze beproefde geheel verzorgde zeilarrangementen; of vertel ons je wensen en wij zorgen voor een mooi programma en een onvergetelijke zeilervaring.

 • In de haven van Monnickendam, op een steenworp afstand van Amsterdam
 • In het prachtige Waterland; Nederland op z’n mooist! Een gevarieerd en beschut vaargebied
 • Legio mogelijkheden voor een onderbreking in een haven
 • Alleen bij ons te boeken: een exclusief bezoek aan het vuurtoreneiland Paard van Marken,
 • Gratis parkeren en goede OV mogelijkheden.

Toch liever in een andere haven aan boord? Dat kan vaak ook, informeer gerust naar de mogelijkheden!

Heel eenvoudig: we just love what we do! En dat merk je bij ons aan alles.

 • We hechten aan een persoonlijke benadering vanaf het eerste contact, zodat we je goed kunnen adviseren en we gezamenlijk tot een mooie invulling komen.
 • We denken graag flexibel met je mee en proberen altijd specifieke wensen in te passen. Op die manier kunnen we elke zeildag zorgvuldig voorbereiden en tot een succes maken.
 • De schepen zijn gecertificeerd, veilig en tot in de puntjes verzorgd met oog voor detail
  de bemanning is ervaren en gastvrij
 • en last but not least: uit eigen kombuis worden de lekkerste hapjes en gerechten vers en met liefde voor je bereid. Kijk eens bij de ervaringen van onze gasten.